Sinä olet tärkeä

24.01.2023

Muistatko arvostaa itseäsi? Kuulostaako itsekkäältä?'

Monesti unohdamme arjen kiireessä ja ympäristön vaatimusten keskellä itsemme. Jonkin aikaa tällaista jaksaa varmasti jokainen, mutta omien tarpeiden laiminlyönnin rutinoituessa oma hyvinvointi kärsii.

Tunnistan itsessäni suorituskeskeisen kiltin ihmisen, joka on elämässään kompuroinut siihen, etten ole muistanut priorisoida omia tarpeitaan. Tähän tilanteeseen olen päätynyt paahtamalla hurjaa vauhtia eteenpäin, pyrkien suorittamaan elämää eteenpäin pysähtymättä, ajattelematta ja nauttimatta. Ajaessani itseni loppuun olen ollut lamaantunut, itsestäni irrallaan. Onnekseni olen saanut pysähtyä, ladata akkuja ja tutkia ihmistä, joka olen. Siihen, mikä tekee minulle hyvää, mitä arkeeni tarvitsen ja mihin haluan elämäni suunnata.

Sanotaan, ettei kukaan huolehdi sinusta, ellet sinä itse. Tämä voi kuulostaa kovalta ja karkealta, mutta siinä on mielestäni totuuden siemen. Kukaan ei voi tietää, mikä sinulle on hyväksi tai mihin raja pitää vetää, ellet sinä itse. Kun osaat arvostaa itseäsi, sinun on helpompi arvostaa muita. Jaksat olla avoin ja tutkia elämää. Olla läsnä itsellesi ja elämäsi ihmisille, opiskella ja tehdä töitä.

Miten voisit pitää itsestäsi huolta tänään?